Frissítések

Heti Tipp 10

Imádom...

Üzemeltető: Blogger.

Blogarchívum

2013. május 4., szombat

Top of the lake - 1. évad (Top of the lake)


Top of the lake - 1. évad (Top of the lake)

FELIRATOS!

Indavideo
01, 02, 03
Vidto
01, 02, 03
Played
01, 02, 03
Flashx
01, 02, 03
Uploadc
01, 02, 03
Movreel
01, 02, 03
PutLocker
01, 02, 03
Videoslasher
01, 02, 03
Donevideo
02, 03

Folyamatosan frissül...



Megjött a The Killing utódja, vagy pótléka, amíg az nem folytatódik. Az utóbbi hetekben nem semmi mennyiségű “egyetlen nyomozás egy évadban” sorozat ömlött ránk, de úgy tűnik, hogy a Jane Campion-féle Top of the Lake fog leginkább kiemelkedni közülük. Már csak így a kritikai visszhangja alapján, és nem véletlenül.

A történet ezúttal nem egy gyilkossággal indul. Komolyan, ez első hulla a rész végén tűnik fel, ehelyett egy a jéghideg tóba gyalogoló tini lányt kapunk, akit megmentenek, és kiderül róla, hogy terhes. Így kerül a képbe egy efféle ügyekkel foglalkozó nyomozónő, de ennél bonyolultabb összefonódások is lesznek, hiszen a lány apja a környék drogbárója, akinek a zsebében van pár zsaru is. Ezen kívül egy női szekta is feltűnik, nekik szintén szerepük lesz.

Szóval egy több szálas bonyolult ügyet kapunk, aminek a középpontjában egy terhes tini lány van és a kemény múltú nyomozónő, s mindezt olyan képekkel, hogy betojsz. Ezúttal nem a folyamatos esővel operáló noir hangulat van, hanem a jéghideg Új-Zéland és a nem túl nagy népsűrűség köszön be. Nyilván nem csak ez a sorozat erőssége, de akkor sem tudok elmenni amellett, hogy milyen gyönyörű és hideg.

A jó forgatókönyv és a fantasztikus kinézet mellé már csak jó színészek kellenek, és itt sem spóroltak a készítők semmivel. Amikor feltűnik Elisabeth Moss még csak jó ízűen bólintasz, eddig rendben, de a női szekta vezetőjeként Holly Hunter “engedte el magát”, a gonosz szerepét pedig Peter Mullan kaparintotta meg magának – ez a trió nagyon erős lett.

Összesen 7 részt kapunk a Top of The Lake-ből, s nekem úgy tűnt, hogy minisorozatnak készült, de lehet nincs igazam. Az biztos, hogy az első rész teljesen filmszerű, és míg ez a stílus kihalt a mozikból, addig ilyen formában és minőségben nyugodtan érkezhet a tévéből bőven. Részemről a második rész tutira nézős, 8/10.

A hivatalos premierre most fog sor kerülni, így a folytatás várhatóan valamivel több, mint egy hét múlva érkezik.
(aorozatjunkie.hu)

Arcoknak (Facebook)

Sorozat lista