Frissítések

Heti Tipp 10

Imádom...

Üzemeltető: Blogger.

Blogarchívum

2012. augusztus 24., péntek

Haláli hullák - 1. évad (Dead Like Me)


Haláli hullák - 1. évad (Dead Like Me)

SZINKRONOS!

Indavideo
01/1, 01/2, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09, 10, 11, 12, 13, 14

Bryan Fuller (Halottnaka csók, Wonderfalls) zseniális sorozata.

"“Egy sorozat az élet utáni életről”

A Showtime az utóbbi időben az USA egyik legbevállalósabb csatornájának bizonyult, számtalan egyedi korszakalkotó sorozatot vezetett be a köztudatba (úgymint például a Dexter, a Sleeper Cell, a Huff, a Weeds, a The L Word, hogy csak az itthon már tévében látottakat említsem). Voltak köztük hosszabb és rövidebb időt megélő próbálkozások, a kettő között valahol félúton megtaláljuk a Dead Like Me-t, amely a csatorna egyik legsikeresebb és minden bizonnyal legeredetibb szériája volt egészen az ép ésszel érthetetlen kaszájáig.

Az alapötlet már maga sem egy unalmas sorozat képét vetíti elénk: Georgia Lass egyszerű, átlagos, lázadó tinédzser. Na jó, talán nem annyira egyszerű, de nagyjából átlagos. Utálja a szüleit, keresztülnéz kishúgán és otthagyja a főiskolát. Azonban, hogy az élete ne csak édes semmittevésből álljon, az anyja ultimátum elé állítja: vagy elmegy dolgozni, vagy elmegy dolgozni.

Egyszóval Georgia kénytelen egy irodában elhelyezkedni, ami azonban nem tart túl soká, lévén, hogy élete első munkanapjának első ebédidejében fejen találja egy a MIR-űrállomásról lezuhanó vécéülőke (itt a videó). Másért ilyenkor a fény jön el, vagy a pokol sötétje, de George-nak csak egy morcos, középkorú úr, Rube (Mandy Patinkin) jár, aki tesz neki egy ajánlatot. Belép a kaszások népes csapatába és segédkezik a halál előtt álló emberek lelkének elvételében, valamint biztosítja az útjukat a túlvilág irányába, vagy… szóval nem tudjuk, mi lett volna a vagy, mindenesetre George az előbbi mellett dönt.

Így lesz belőle “Kaszás”, egy “élő halott”. Az ördög azonban itt is az apróbetűs részben rejtőzik. Habár új arcot és szinte sérthetetlen testet kapott, minden emberi szükséglete megmaradt, a Halál viszont nem ad olyan extra juttatásokat, mint például az ingyenes orvosi ellátás, vagy a fizetés. Magyarul George-nak tisztes polgári állás után kell néznie. Jobb híján elhelyezkedik annál a cégnél, ahol halála napján is dolgozott."
(Sorozatjunkie.hu)

Arcoknak (Facebook)

Sorozat lista