Frissítések

Heti Tipp 10

Imádom...

Üzemeltető: Blogger.

Blogarchívum

2013. január 20., vasárnap

Undeclared - 1. évad (Undeclared)


Undeclared - 1. évad (Undeclared)

FELIRATOS!

Vidto
01, 02, 03, 04, 05, 06
Divxstage
01, 02, 03, 04, 05, 06
Flashx
01, 02, 03, 04, 05, 06
Videoslasher
01, 02, 03, 04, 05, 06

"Természetesen a FOX-on volt, 2001/02-ben és egy évadot sem királykodhatott végig, mert lelőtték még a 22 rész elérése előtt. Ennek ellenére kötelező pótolni.

Bár alapvetően nem is kritikát akartam, de azért lássuk a komédiasorozat alapfelállását: elsőéves egyetemisták a koliban lógnak, csajoznak, pasiznak, buliznak. Nem alpári dolgokat kell elképzelni, hiszen a normális oldalról, már-már reálisan közelíti meg az egyetemista létet. Mindezt szerethető szereplőkkel, értelmes párbeszédekkel, tényleg nem idiótának tekintve a nézőt.

Ami nekem durva, hogy azért itt is voltak felcserélt részek, emberek tűntek el és jöttek vissza, pedig a magánéleti szál miatt ez borzasztó természetesen. A legjobb Ron barátnőjének eltűnése. Ennek ellenére remek egykamerás sitcom, ha lehet ezt annak mondani. Nincsenek hangosan röhögő részek, egyszerűen csak mosolyogsz miközben nézed. Tökéletes példája a feelgoodnak.

Ami miatt viszont elkezdtem ezt írni, az a szereplőgárda és persze a készítő. Komolyan, mi lett volna, ha Judd Apatow a tévében ragad? Merthogy ő a készítő, írt és rendezett is részeket az Undeclared-ben. Nyilván most sem önti a saját készítésű filmeket, de elég sok helyen közrejátszik producerként. Körülbelül az a helyzet, hogy a Freaks and Geeks és az Undeclared főbb szereplői és készítői elég jól összekovácsolódtak a forgatásokon, aztán kiözönlöttek a mozis világba egymást segítve.

Már alapból a Freaks-ből átugrottak páran ide, de később sem engedték el egymás kezét. Legalább egy minimális szerepet adnak a haveroknak a későbbiekben mindig, akkor is, ha nem annyira nagy színészek, hogy főbb szerepre megfeleljenek valaha is. Külön poén nézni, hogy ki az, akivel nem melegedtek össze. Nem csak Katherine Heigl nem fog többet munkát kapni tőlük, de még volt pár kiesett arc az évek során.

Tényleg innen özönlött ki a modern komédia nemzedék nagyja: Seth Rogen, Judd Apatow, James Franco, Jason Segel, csak hogy a legismertebbeket mondjam. Ahogy a vendégsztárok se semmik, hiszen Adam Sandler és Ben Stiller simán beugrott. Ezen kívül a Sons of Anarchy után még durvább volt “Jacks”-et az angol diák szerepében látni. Mennyivel másabb itt. De rajta kívül is rengeteg érdekes feltűnő van, olyan arcok villannak fél percekre, akiket később más sorozatokban nagyon megkedvelhettünk."
(sorozatjunkie.hu)

Arcoknak (Facebook)

Sorozat lista