Frissítések

Heti Tipp 10

Imádom...

Üzemeltető: Blogger.

Blogarchívum

2012. december 26., szerda

Fresh Meat - 1. évad (Fresh Meat)


Fresh Meat - 1. évad (Fresh Meat)

FELIRATOS!

Indavideo
01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08
Videomega
01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08
Vidto
01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08

"Az igencsak szegényes amerikai pilotok sorából kiábrándultaknak érdemes lenne egy pillantást vetni az angol Channel4 új dramedy sorozatára, a Fresh Meat-re, mely hat manchesteri egyetemista életét mutatja be, akik egy közös lepukkant házon osztoznak.

A sorozatot a Peep Show készítőinek köszönhetjük, akik egy igen furcsa elegyet kevertek ki a nagyon is szokatlan hangulatú pilotra, amit leginkább a Skins és az európai független komédiák keverékeként tudnék jellemezni, bár ez se fedi le teljesen az összképet.

A Fresh Meat legnagyobb erénye, hogy fogalmad sincs, hogy a következő percben mi fog történni, mert tele van furcsábbnál furcsább karakterekkel, akiket igen nehéz kiismerni csupán 40 perc után, de legalább nem húzhatjuk rájuk a kétdimenziós kliséjelzőt. A mindenttudó Howard a ház őslakosa, akihez odacsapódik majd a lelkes, eltökélt és közvetlen Josie, a kissé stréber, de mindenre nyitott és lazulni akaró Oregon, a bántóan egyenes, nyers és mindent félvállról vevő Vod, az egoista és annyira-laza-hogy-majd-szétesik JP, valamint Kingsley, aki leginkább élvezni szeretné az életet, de tele van bizonytalansággal és frusztrációval.

A szerethető és normális indie-filmes vonalat főleg Josie és Kingsley kapcsolata hozza, akik feltehetőleg előtérbe lesznek tolva a továbbiakban is. A Skins-szel ellentétben a Fresh Meat nem az ész nélküli önrombolásról, drogozásról, ivásról, bulizásról és szexről szól, hanem egy fokkal realisztikusabban mutatja be az egész életmódot, noha a fenti lista mindegyik pontja megjelenik életszerű, de mégis megmosolyogtatóan különc formában, elvégre egy dramedy-ről beszélünk, ami néhol tele van eszméletlenül kínos, épp ezért remek poénokkal is.

Az első 5-10 perc többek számára elrettentő lehet, hiszen hat ismeretlen akkor találkozik egymással először, így nem igen tudnak miről beszélni azon kívül, hogy ki kávézik, és ki teázik reggelente. Aztán persze az első kocsmázással már fellazulnak a dolgok, és elkezdik kibontani a rendkívül érdekes karaktereket, akik között biztosan talál mindenki kedvencet magának. Már, ha egyáltalán megkedveli a sorozatot, ugyanis továbbra is a legnagyobb előnye és hátránya egyben a különcsége, de ha valakit elkap a hangulata, az nagyon elégedett lesz vele."
(sorozatjunkie.hu)

Arcoknak (Facebook)

Sorozat lista