Frissítések

Heti Tipp 10

Imádom...

Üzemeltető: Blogger.

Blogarchívum

2013. október 8., kedd

The Almighty Johnsons - 1. évad (The Almighty Johnsons)


The Almighty Johnsons - 1. évad (The Almighty Johnsons)

FELIRATOS!

Vidto
01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09, 10
Played
01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09, 10
Flashx
01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09, 10
Movreel
01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09, 10
Putlocker
01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09, 10
Videoslasher
01, 02, 03, 04, 05, 06, 07, 08, 09, 10

Folyamatosan frissül...


"Avagy a méltatlanul elhanyagolt új-zélandi, természetfeletti komikus dráma. Egészen elképesztő, hogy a Junkie-n konkrétan semmit nem találni a The Almighty Johnsons-ról, pedig műfajában valóban az egyik legjobb. Nem is igazán tudom, hogy van-e vetélytársa egyáltalán.

Mindenesetre számomra kimondottan nagy meglepetés volt, amikor kerestem valami természetfeletti sorozatot, hogy kielégítse ezen igényeimet és belebotlottam ebbe. Már az előzetes alapján is volt egy olyan furcsa érzésem, hogy ez azért más lesz, mint amit eddig láttam. És a lehető legjobb értelemben, de igazam lett.

A sorozat a Johnson-testvérekről szól, akik az északi istenek reinkarnálódott emberi formái, gyengített képességekkel, ám minden más hátrányával, amivel együtt lehet élni egy átlagos világban. Általában ezek a hátrányok nyújtják későbbiekben a humorfaktort és nem egyszer a drámát is, amit egyébként sikerül tökéletesen emészthető mennyiségben adagolni.

A történet szerint, ahogy egy reinkarnálódott isten betölti a 21. életévét, megkapja isteni képességeit és akkor derül ki az is, hogy melyik isten is ő. (Ha kiderül!) Mi pedig Axl Johnson 21. születésnapján toppanunk be a történetbe. Vele, aztán majd később az összes többi karakterrel együtt ismerjük meg az istenek világát.

Természetesen nem maradhat ki a jövendölés sem, ami – ha már nem lenne így is elég érdekes az alapfelállás, rádob egy lapáttal – kimondja, hogy amikor Odin újjászületik, meg kell találni a párját, a mitológiai Frigg-et, hogy egyesülésükkel az északi istenek visszanyerhessék teljes erejüket. Ha pedig a küldetés kudarcba fullad és Odin meghal, azelőtt, hogy rátalálna Frigg-re, minden reinkarnálódott isten vele hal.

Mondanom sem kell, hogy Axl lesz Odin. Ez pedig ad egy olyan erős átívelő szálat a történetnek, ami kimondottan sok lehetőséget nyújt az íróknak, és ők élnek is ezekkel a lehető legszórakoztatóbb módokon csavarva meg az eseményeket. A tovább mögött folytatom – spoilerek nélkül.

A sorozat varázsát az egész történet abszurditása adja, ami igazából a karaktereknek a mindennapokat jelenti. Ahogy ők véresen komolyan veszik az egészet, mi is ugyanúgy izgulunk értük, hogy sikerüljön nekik az aktuális karakteres célkitűzés, hiszen számukra ennek súlya van.

Viszont az írók azt is pontosan tudják, hogyan teremtsenek olyan helyzeteket, aminek láttán az egyszeri néző konkrétan könnyesre röhögi magát, mert elképesztő, hogy ez megtörténik és igazából tökéletesen reális is a karakterek értékrendjében. Ugyanolyan érzésünk lehet, mint Axlnek a pilotban, amikor a bátyjai kiviszik az erdőbe beavatni a dolgokba.

A történetvezetés egyébként kimondottan okos és bevállalós. Utóbbi jelzőt a második évadban érthetjük meg igazán, ugyanis senkivel nem bánnak kesztyűs kézzel az írók. Olyan érzésünk lehet, mintha egy angol sorozatot néznénk (még akcentust is kapunk, csak épp új-zélandit), viszont képi világban mégis valahogy más, inkább valami amerikai sorozatra hajaz. Egyébként pedig minden nagyon a helyén van, kapunk szép számmal WTF-pillanatokat, amik épp annyira ütnek, amennyire azoknak kell, mégsem felejtjük el, hogy egy komédiát nézünk."
(sorozatjunkie.hu)

Arcoknak (Facebook)

Sorozat lista